IJsvogel, in glas-in-lood

Vorige week wandelde ik door ons dorp en toen kwam ik langs een atelier. In de voortuin stond een ijsvogel. Deze ijsvogel kon ik niet laten staan, dus heb ik mezelf getrakteerd. Deze ijsvogel kreeg geen plekje aan de rand van de vijver, maar in de nieuwe bloemenborder…

De ijsvogel in het zonnetje.

Toen ik inzoomde zag ik door het glas wat bewegen.

Ik stapte voorzichtig om de ijsvogel heen en zag dat het een atalanta was.

De atalanta heeft vast geweten dat ijsvogels geen vlinders eten…

12 thoughts on “IJsvogel, in glas-in-lood

 1. Hij is mooi, al haalt hij het natuurlijk niet bij het echte werk. Het is overigens niet de mooiste in je collectie volgens mij, maar deze kan in elk geval goed tegen de omstandigheden buitenshuis. De vlinder is een mooie, op de vierde foto ook spannende bonus!

  Liked by 1 person

  • Ze heeft het knap gemaakt.
   Deze ijsvogel staat niet naast de vijver. Er staan wel drie andere ijsvogeltjes naast de vijver. Daarom heb ik deze ijsvogel in glas-in-lood maar in een andere border gezet, want anders blijft er geen vis meer over in de vijver. 😅

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.