Catspoolder, witjes en lieveheersbeestjes

Een paar weken geleden was ik op stap met Jan. Deze keer was hij te gast bij ons thuis. Na de koffie vertrokken we op verzoek van Jan naar het wolvenmonument in De Lendevallei. Jan heeft daar een bericht over geplaatst op zijn weblog. Na de fotoserie bij het wolvenmonument stelde Jan voor om naar een kijkhut in de buurt te gaan…

Dat was kijkhut De Catskieker. Ik was daar een aantal malen alleen geweest en het was leuk om daar nu samen met Jan te zijn.

Buiten de kijkhut stonden nog vele distels in bloei. Op de zonnige dag vlogen er ook nog veel witjes rond. Terwijl Jan zich vermaakte binnen de kijkhut heb ik een tijdje rond de distels en de witjes gestruind.

Toen ik onderstaand witje op de foto zette ontdekte ik ook enkele lieveheersbeestjes. Toen ik beter keek ontdekte ik er veel meer. Op internet las ik dat het ging om het Aziatisch lieveheersbeestje, waarbij meerdere varianten te zien waren.

Nog een laatste blik over de plas voordat we onze weg vervolgen naar onze volgende stop. Ik hanteer overigens geen chronologische tijdsvolgorde.

14 thoughts on “Catspoolder, witjes en lieveheersbeestjes

  1. Dat is nog eens een mooie plek en kijk hut! Hier zijn er die je omhoog moet zonder trapleuning. Daar kan ik niet op. Zoveel moois dat jullie daar ontdekten. Die lieveheersbeestjes zijn knap en divers. Prachtige distels. Mooie log en aanvulling op Jan zijn schrijfsels. Top.

    Liked by 1 person

  2. Het is misschien maar goed ook dat je niet meer volgens chronolosche volgorde verder gaat. Die ‘paar weken’ is nog geen anderhalve week geleden. πŸ˜‰
    Maar je hebt er wel weer een mooi logje van gemaakt. Goede keuze om hier vooral de witjes en de lieveheersbeestjes te tonen. Een mooie aanvulling op mijn logjes, want de hut en zijn directe omgeving was intussen al bekend. πŸ™‚

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.