Vogelkijkhut: Catskieker

Niet alle wilde zwanen waren er vandoor gegaan, daarom besloot ik nog een keer naar de vogelkijkhut terug te keren. Misschien zwommen ze nog dichtbij de hut en zou ik ze van dichtbij kunnen vastleggen…

Maar helaas. In de tijd dat ik met de auto van het Catspolderpad weer naar de vogelkijkhut reed waren ook de laatste wilde zwanen vertrokken. Er dobberden nog wat eenden rond en twee knobbelzwanen waren in de ochtendzonnetje bezig met hun toilet.

Ik besloot daarom maar in te zoomen op de prachtige nieuwe vogelkijkhut die de  naam: ‘Catskieker’ draagt.  Zie Google Maps. Kieker is Nedersaksisch voor kijker. De hut werd prachtig beschenen door de opkomende zon.

De hut is gemaakt van roestkleurig staal. Het oogt als een degelijke vogelkijkhut. Naar mijn mening zijn er wel een paar puntjes ter verbetering. De kijkgaten zitten net wat aan de hoge kant. Met 1.71 meter ben ik niet klein, maar toch moest ik op de tenen staan om foto’s te kunnen maken. Als je op de bankjes zit dan lukt het zeker niet om door de kijkgaten te fotograferen.De houten rand boven de grond ziet eruit alsof je daar op kan staan maar dat lukt niet, daarvoor is de rand te smal. De kier vlak boven de bestrating lijkt mij niet handig, door deze kier kan het vast flink gaan tochten. Persoonlijk zou ik de bestrating en de bankjes omhoog brengen.

 

5 thoughts on “Vogelkijkhut: Catskieker

 1. Toch jammer dat je nog eens achter het net viste m.b.t. de wilde zwanen. Je had beter verdiend op de vroege ochtend.
  Maar je hebt van de nood weer een deugd weten te maken door probleemloos over te schakelen op een nieuw onderwerp. Ziet er mooi uit die nieuwe vogelkijkhut. Is het dak ook van cortenstaal? dat zou nog wel eens luidruchtig kunnen zijn bij regen, lijkt me. De hut heeft links en rechts (nog) wat tekortkomingen dus. It Fryske Gea schijnt je aardig te volgen, dus wie weet, misschien doen ze wat met je tips.

  Like

 2. Een prachtige manier om zo dieren/vogels te spotten die in open veld al snel de benen nemen. Voor fotograferen vindt ik een standpunt op gelijke hoogte met mijn te fotograferen onderwerp erg belangrijk. En dat is meestal niet te doen vanuit dit soort schuilplaatsen

  Liked by 1 person

 3. mooi aangelegd, en de bedoeling is goed, maar de klachten van jou komen mij erg bekend voor
  heb al veel vogel kijkhutten gezien en gevonden, maar bijna overal is het het zelfde of de kijkgaten zitten te hoog of te laag
  soms ook sta je tegen een berg riet aan te kijken door zo’n kijkgat, al met al wordt er niet goed over nagedacht bij het plaatsen

  Liked by 1 person

 4. Pingback: Vogelkijkhut Catskieker | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.