Putter plukt kale jonker

Na de fotoserie van de smaragdlibel liep ik richting het bruggetje. Vanuit de verte zag ik dat het bankje bezet was. Jammer.

Bij het bruggetje ontmoette ik voor de tweede keer de aardige mevrouw uit Kalenberg. Even daarvoor waren we allebei onze eigen weg gegaan. We kwamen weer gezellig aan de praat en wisselden onze recente foto-ervaringen uit. Tijdens dat gesprek viel mijn oog plotseling op een vogeltje wat landde op een kale jonker aan de overkant van de sloot. Uit de verte zag ik al dat het een putter was. Zachtjes wees ik haar op de putter. Met de camera in de aanslag slopen we, gebukt achter het struweel, richting de putter. Zo nu en dan richtten we ons een beetje op en maakten we een foto.

De putter moest soms moeite doen om in balans te blijven. Mijn bridgecamera kan een dergelijke vleugelslag niet bevriezen. Ach, een vleugelslag in beweging heeft ook wel weer wat.

De putter had ons waarschijnlijk niet in de gaten en bleef rustig doorgaan met het plukken van de kale jonker….

De natuurfotografe uit Kalenberg had mij even daarvoor verteld dat ze geen vogelaar was. Ze was echter wel blij met deze waarneming en fotoserie. Ze bedankt mij hartelijk voor de tip. Vlak voordat ze op de fiets stapte nodigde ze mij uit om vooral een keer een bakkie te komen doen in Kalenberg.

En die meneer op het bankje, die zat eerste rang. Hij heeft vast genoten van de capriolen van die ‘gekke’ dames…

6 thoughts on “Putter plukt kale jonker

 1. Hahahahahaha super gaaf, ja die meneer heeft vast en zeker genoten!

  en jij hebt er weer een fotomaatje bij misschien, dat is altijd leuk, en gezellig! Super!
  De putter, zag ik 2 jaar geleden voor het eerst en volgens mij.. maar ben nog niet zeker, zit er hier eentje in de tuinen achter. Buurman op de hoek voert de vogels elke dag, dus elke dag, zit de boom met te grote bladeren vol.. maar volgens mij heb ik al zeker 3 keer een zeer kleurrijk vogeltje even zien zitten, in die boom, maar ook op onze schutting.. met geel en rood.. ook LIefste zei het, ja heb ik ook gezien, heel erg veel kleur heeft dat ‘ding’ zegt ie dan, hahaha Gele streep bla…

  maar goed, dan denk je het, 3x gezien en nu ga je spotten, wat denk je Jetske… zelfs met geduld (deels) in de tuin… oh nee… nothing, noppes, nada, hahaha

  X

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.