Grauwe klauwier in de herkansing

In deze post plaatste ik foto’s van de grauwe klauwier. Het plekje die de klauwier toen had gekozen en de lichtomstandigheden werkten toen niet mee voor een goede fotoserie. Een paar weken later ging ik in de herkansing. Toen ik met de fiets op de plek aankwam trof ik daar een natuurfotograaf. Hij tipte mij over de uitkijkpost van dit vogeltje. Als ik dat plekje in de gaten hield dan was er een grote kans dat ik de grauwe klauwier goed in beeld zou krijgen.

Ik koos een strategische plek. Het mannetje kwam al snel in beeld, maar koos een aantal keren een minder gunstig plekje dan de plek die de fotograaf had aangewezen. Op onderstaande foto’s laat het mannetje zich wel mooi van achteren bekijken.

Even later koos het mannetje een plekje binnen een omlijsting van takken. Ook niet verkeerd.

Vervolgens landde de grauwe klauwier op een tak van een klein boompje. Met deze plek was ik ook tevreden. Het vogeltje zat mooi in het zonnetje alle kanten op te kijken.

Tenslotte koos het mannetje zijn vaste uitkijkpost. Op dat plekje liet hij zijn zang horen. Even later keek hij met zijn zwarte masker recht in de camera en tenslotte bleef hij poseren terwijl hij een smakelijk hapje had bemachtigd.

 

10 thoughts on “Grauwe klauwier in de herkansing

 1. Prachtige serie weer! Morgen kom ik ook met een vogeltje per ongeluk, niet super scherp of iets, maar ik heb nog niet gekeken wat het is ook, hahaha ik heb geen idee ook…richting winterkoninkje zit ik te denken, volgens mij ook weer niet, nou goed, komt vanzelf als het morgen staat πŸ˜‰

  Jouw serie, echt super gaaf weer!

  X

  Liked by 1 person

 2. Hallo Jetske, wat leuk dat je hem weer hebt kunnen fotograferen, top hoor. Het vrouwtje zal er toch ook zijn, die zit waarschijnlijk te broeden, zal je die nog een keer zien? En als er jongen zijn schijn je ze goed kunnen benaderen, vertelde een meneer daar ter plaatse…
  Zou er zo heen willen gaan, maar 200km voor een vogel is me te gek..

  Liked by 1 person

 3. Hallo Jetske,

  Goed dat je in de herkansing bent gegaan, levert dan toch weer een leuke serie op van dit fraaie vogeltje. Het plekje op de eerste foto herkende ik direct, hier stonden wij ook enkele avonden om het vogeltje te fotograferen. En ook leuk, wij spraken daar ook een vogelaar/fotograaf die precies wist waar de klauwier meestal neerstreek. Heel aardig die behulpzame mensen die je dan zomaar tegen komt.
  groet, Hanry

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.