Sneeuw en natuurijs in De Weerribben

Vandaag laat ik jullie een fotoserie zien van sneeuw en natuurijs in De Weerribben.

Bij de vogelkijkwand deden een paar jonge mannen een poging om een wak voor de ijsvogels te maken. Daarvoor hadden ze een touw aan een zware steen gebonden en gooiden die steen op het ijs. Op één plek lukte dat wel, maar op andere plaatsen was het ijs al te dik.

Ik heb zo genoten van deze fotokuier.

9 thoughts on “Sneeuw en natuurijs in De Weerribben

  1. Heerlijke winterfoto’s! Je ziet eraan dat je genoten hebt. Prachtig dat bevroren ijs en dan de sneeuw errond. Durf niet zo goed meer rond wandelen in dat weertje. Bang voor mijn heupprothese alhoewel ik nu stabieler loop. Dank voor het delen. De schouder al minder pijnlijk?

    Liked by 1 person

  2. Prachtige winterwandeling, ik heb lekker meegenoten van jou trip. Ondanks de kou is het dan toch genieten in dit mooie winterweer. De laatste foto (9J0A8687x) geeft een mooi dromerig doorkijkje alsof je in een sprookjesvertelling zit. Erg mooi.

    Liked by 1 person

  3. Van mij mocht het nog wel even duren deze winterse periode. Mooie plaatjes, jammer dat de wieken van de spinnekop nog steeds niet hersteld is. Vrijdag en zaterdag nog geschaatst bij Ossenzijl en Kalenberg, prachtig.

    Liked by 1 person

  4. Pingback: De ijsvogel is terug! | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.