Zonsondergang op natuurijs

Op zaterdag ben ik eind van de middag weer naar De Weerribben gereden. Ik had het plan opgevat om de zonsondergang vanaf het ijs te fotograferen. Omdat ik wel een eindje moest lopen op het natuurijs had ik over mijn wandelschoenen grote sokken aangetrokken. Het werkte perfect.

De zonsondergang was niet zo spectaculair als ik gehoopt had, toch heb ik er volop van genoten.

Bij het nemen van een aantal foto’s heb ik de camera op het ijs gelegd.

Het was er niet meer druk met schaatsers, toch is het gelukt om nog enkele schaatsers te fotograferen.

Deze schaatsers trok speciaal voor de fotograaf nog een paar extra baantjes.

Joke vroeg in mij vorige blog hoe het met mijn schouder gaat. Sinds de injectie in de schouder gaat het wonderbaarlijk goed. Na twee behandelingen heeft de fysiotherapeut mij ‘ontslagen’.  Als ik thuis achter de computer zit gebruik ik de linkermuis en op het werk hanteer ik de rechtermuis. Handig toch?

13 thoughts on “Zonsondergang op natuurijs

 1. De zonsondergang was wat bleekjes. Alsof hij het net zo koud had als jij …
  Maar het is toch weer een mooie serie geworden, vooral het lage standpunt heeft je mooie platen opgeleverd.
  Mooi optrekje staat daar aan de waterkant, de ramen zijn zo te zien netjes schoon.
  Had je eerder op de dag nog niet genoeg schaatsers gezien?

  Liked by 1 person

 2. Weer een mooie serie, fijne lage standpunten ook. Goed idee om de sokken over je schoenen te doen, geeft lekker houvast op het gladde ijs. De reflecties op de ramen zijn ook goed gezien en vastgelegd, maar ook de weerspiegelingen op het ijs zijn mooi. Heerlijke serie weer.

  Liked by 1 person

 3. Wat fijn dat het met jouw schouder goed gaat nu! Heel eerlijk, ik had het wel gelezen maar het is niet helemaal door gedrongen van de muis en met links etc. 😉 Blij dat het goed gaat!

  De foto’s ja wat kan ik zeggen, prachtig! Dankzij velen en ook dankzij jou kan ik alsnog genieten van het moois wat er was.

  X

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.