Meeuwen foerageren bij de zandopspuiting

Tijdens onze vakantie op Texel werd ik getipt dat er ter hoogte van Den Hoorn zand opgespoten werd op het strand. Ik besloot daar een kijkje te nemen. Ik nodigde mijn tantezegger uit om met mij mee te gaan.

Op internet las ik dat de zandopspuiting wordt uitgevoerd aan de gehele Noordzeekust. Op deze site van Rijkswaterstaat kun je er alles over lezen. Bescherming van onze kust is geen overbodige luxe. Je ziet aan de duinen dat er door het hoge water hele stukken duin waren weggespoeld.

Terwijl mijn neef een duik nam in de Noordzee maakte ik een fotosessie van de zandopspuiting en de foeragerende meeuwen.

De grote zandsuppletie brengt heel veel levende zeediertjes aan de oppervlakte en is dus voor de meeuwen een echt feestmaal.

Voor de beeldvorming heb ik er ook een filmpje van gemaakt.

9 thoughts on “Meeuwen foerageren bij de zandopspuiting

 1. geweldig wat een feest was dat zeg jetske,
  ik heb een keer staan kijken in zeeland bij dat ophogen,
  wat een werk hé,
  en de zee neemt het steeds weer terug..
  die meeuwen dat is wel kostje voor ze zeg,
  hoe gaat het met je hand ??

  Liked by 1 person

 2. Mooi gezicht al die meeuwen bij het opspuiten, het filmpje geeft de activiteit mooi weer. Anderzijds geeft de fotoserie ook weer een mooi beeld van de werkzaamheden, ook daar zijn de meeuwen mooi in actie te zien.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.