Zwarte ruiter en andere steltlopers

Toen ik vanaf de zeehondenkijkwand via de kortste weg terugliep richting het bezoekerscentrum trof ik een paar mannen. Deze mannen wezen mij op de nieuwe vogelkijkhut en op de vogels die daar waren te vinden.

Ik had nog niet gehoord of gelezen dat daar een nieuwe vogelkijkhut is en was dan ook blij met deze tip.

Het is een degelijke en ruime vogelkijkhut. Het was druk in de plas voor de hut.

Een zwarte ruiter. Het was voor mij de eerste keer dat ik deze zag.

Dit is ook een zwarte ruiter.

Een kluut

Een kluut, een tureluur en een zwarte ruiter.

Mijn app zegt dat hieronder tureluurs staan, 100 procent zeker. Maar deze steltloper heeft gele poten en de snavel lijkt langer en is grijs gekleurd. Zou het een juveniel kunnen zijn?

Een kievit, volgens mijn nog een jong exemplaar.

En verder nog een verzameling van bovenstaande. De grauwe gans had ik nog niet genoemd. Op een gegeven moment ging bijna alles op de vleugels. Er zal wellicht een roofvogel overgekomen zijn die ik overigens niet heb kunnen ontdekken.

10 thoughts on “Zwarte ruiter en andere steltlopers

 1. Ziet er goed uit in en rond die kijkhut. Er was op dat moment aanzienlijk meer te zien dan in de JDpolder. Alleen jammer dat ook daar weer zo’n lang pad lig. Bovendien lijken er geen zitplaatsen bij de kijkluikjes te zijn. Hoewel ik vooral de kluten prachtig vind, valt deze locatie af voor mij.

  Liked by 1 person

  • Er was daar verrassend veel te zien. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de kolonie lepelaars die op grotere afstand zaten.
   De Dallingeweersterweg waar de kijkhut aan ligt is een doorgaand weggetje. Vanaf de weg naar de hut is een klein stukje.
   Geen zitplaatsen is idd wel een punt. Misschien is de zitstok een optie.

   Liked by 1 person

 2. Prachtige serie en een vogelhut waar je ook vogels kunt fotografen 🙂
  Ik heb ook al uren in dit soort hutten doorgebracht maar meestal met een bedroevend resultaat
  geen vogel te zien helaas.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.