Lepelaar

Het was al niet meer zo vroeg en het weer werkte niet echt mee, toch maakte ik nog een extra rondje in het Dwingelderveld voordat ik op ‘huis’ aan fietste. Bij een ven maakte ik een stop vanwege het mooie uitzicht.

Ik was nog maar net gestopt en toen zag ik dat er een lepelaar door het water scharrelde. Ik was er vanuit gegaan dat de lepelaar direct zou wegvliegen maar dat gebeurde niet, de lepelaar ging rustig door met foerageren.

Met mijn nieuwe aanwinst, het 100 – 400 mm objectief kon ik mooi inzoomen op de lepelaar.

Plotseling onderbrak de lepelaar het foerageren en keek aandachtig rond. En dat bracht mij onderstaande foto. De foto was wat overbelicht en dat heb ik geaccentueerd met behulp van Lightroom. Op die manier maak je de foto net wat anders dan standaard zo las ik in het magazine: ‘Natuurfotografie’.

Ik hoopte dat de lepelaar tijdens het foerageren op een plekje zou belanden waarbij ik een ‘perfecte’ weerspiegeling zou krijgen.

Maar dat viel met de begroeiing in het ondiepe water nog niet mee.

En dan de laatste foto inclusief boeggolf en een ‘gebroken spiegel’.

13 thoughts on “Lepelaar

 1. Soms zit het geluk in de staart 🙂 Van geluk kan je hier zeker spreken… Wat een mooie foto’s en dat overbelicht exemplaar heeft echt wel iets aparts.
  Heel raar maar ook mij overkomt het vaak dat, net wanneer je denkt huiswaarts te keren, je de mooiste dingen vindt.

  Liked by 1 person

 2. Mooi dat jij ook nog een lepelaar langs je pad trof. Het is een mooie serie geworden, je had er ook goed licht bij om tekening in het witte verendek te houden. En hoewel niet perfect, zitten er toch een paar mooie weerspiegelingen bij. De op twee na laatste is mijn favoriet.

  Liked by 1 person

 3. Het bewolkte weer zorgt voor mooi belichtte opnames, bij volle zon had je vast last gehad van “uitgebeten wit” op de lepelaar. Nu fraaie beelden met mooie weerspiegelingen en mooi gedetailleerd verenpak van de lepelaar. De nieuwe lens heeft daar vast wel in meegespeeld, maar ook dus het diffuse licht door de bewolking.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.