Een mooie vangst

Op 10 januari maakte ik een fotoserie bij de vogelkijkwand. Bij het archiveren kwam ik erachter dat ik deze fotoserie nog niet had laten zien. De plas was voor een deel bedekt met een dun laagje ijs.

Op grote afstand van de kijkwand lag de plas open.

Na een tijdje streken daar wilde eenden en grote zaagbekken neer. De afstand was alleen te overbruggen met mijn Nikon bridgecamera. De eenden dobberden wat rond. Zo nu en dan doken ze onder om te foerageren.

Plotseling was er reuring op het water. Een mannetje zaagbek had een mooie buit gevangen. Gezien de rode vinnen zou het een rietvoorn kunnen zijn.

De andere zaagbekken waren van mening dat deze mooie vangst wel gedeeld kon worden en zetten de achtervolging in.

Maar de geluksvogel liet zich ‘de kaas niet van het brood eten’. Op de voorgrond drijft een nonnetje. Dit mannetje hield zich wijselijk verre van deze schermutseling.

De bridgecamera stond ingesteld op enkelvoudige opname, daardoor had de AF moeite om de snelle bewegingen helemaal scherp te krijgen.

24 thoughts on “Een mooie vangst

  • Een laagje ijs met een blauwe lucht dat geeft wel het ultieme winterse gevoel.
   Ik heb er al meerdere malen tevergeefs zitten wachten op de otter.
   Afgelopen week was ik er op een doordeweekse dag. Er kwam toen een groep van 5 jongemannen. Een paar jongens hadden een verrekijker en camera bij zich. Maar ze gingen voornamelijk rondlopen en met elkaar praten. Ik hield het toen al snel voor gezien.

   Liked by 1 person

 1. Mooi dat er toch nog even wat actie was aan de andere kant van de wand. Die grote zaagbek had wel een topdag, lijkt me.
  Zelf vind dat vliesje ijs het mooist, zo dun dat je nauwelijks van een laagje kunt spreken. Zelf heb ik een vergelijkbaar vliesje twee dagen later nog gefotografeerd bij de kijkhut in de Jan Durkspolder. Het was zo ongeveer het eerste en laatste ijs van dit jaar tot nu toe.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.