Waterhoos boven de Kretenzische Zee

De ochtend na de kleurrijke zonsondergang deden we de gordijn open en toen zagen we dit weerbeeld. We wisten dat het weer zo omslaan, maar dit was toch wel even slikken.

We gingen naar de ontbijtzaal vanwaar we uitkeken op het zwembad en de imposante wolkenluchten.

Plotseling zagen we een bijzonder fenomeen boven zee. Het was een waterhoos. De waterhoos was langere tijd aanwezig en schoof van het oosten naar het westen. Nadat ik met de telefoon een foto had gemaakt sprintte ik naar de kamer om vanaf het balkon foto’s te maken met de spiegelreflexcamera en de bridgecamera.

Na het ontbijt maakte ik een wandeling in de buurt van het hotel. De dreigende wolkenluchten waren wel mooi om te zien. Boven de bergen was de lucht dreigender en daar regende het ook al. Het duurde niet lang tot het ook boven de Kretenzische Zee en aan de kust heel hard ging regenen. De rest van de dag was het noodweer. Vanuit Nederland kregen we appjes van ongeruste vrienden en collega’s. Ze hadden in het nieuws gelezen en op het nieuws gehoord over het noodweer op Kreta. Wij zaten gelukkig hoog en droog op onze hotelkamer.

11 thoughts on “Waterhoos boven de Kretenzische Zee

 1. Indrukwekkende foto’s van die waterhoos en de dreigende wolkenpartijen. Bijzonder om mee te maken, daar zou ik graag eens een zonnig dagje voor opofferen.
  Jaren geleden heb ik eens een groot deel van de dag bij de kliffen aan het IJsselmeer gezeten, omdat de omstandigheden gunstig waren voor waterhoosjes. Geen hoos gezien natuurlijk, maar ik was er weer weer een dagje uit. 🙂

  Liked by 1 person

  • Het was een geluk dat we er daar een waterhoos zagen. Het was overigens al de tweede op die ochtend zo vertelde de serveerster van het restaurant. Tijdens de eerste lagen we nog op één oor.
   Ze laten zich lastig voorspellen las ik op meerdere site. Je had daar in ieder geval wel een mooi plekje.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.