Sissi, de dag na het noodweer

Op de ochtend na het noodweer wat een dag eerder over Kreta was getrokken openden we de gordijnen. Het was gelukkig droog. Er waren zelfs een paar stukjes blauw in de lucht. Wat nog restte was de noordenwind met windkracht 5.

Na het ontbijt maakten we een rondgang door het dorp om te kijken hoe het er voor stond de dag na het noodweer. In vergelijking met de beelden die we op social media hadden gezien viel de schade in Sissi mee. Bij ons hotel waren een aantal parasols weggewaaid. De terrassen gaven een desolate aanblik. De Griekse vlag heeft betere tijden gekend. De vissersboten lagen veilig in de haven. De lucht boven de bergen zag er nog heel dreigend uit.

In de loop van de ochtend begon het weer te regenen. We bleven voor de tweede dag op rij op onze hotelkamer want een ritje met de auto door de bergen leek ons niet verstandig…

15 thoughts on “Sissi, de dag na het noodweer

  1. Het weer heeft er inderdaad lelijk huis gehouden zo te zien…. wel verstandig om niet de bergen in te trekken op dergelijke momenten. Mijn moeder was ooit op Kreta en maakte een excursie met een gezelschap per bus. Ze kwamen tijdens een bezoek aan een bergdorp ook in een soort noodweer terecht waardoor zelfs heuse modderstromen los door het dorp heen kwamen. Gelukkig zijn ze er zonder kleerscheuren weer weggeraakt.

    Liked by 1 person

  2. Dit zijn niet echt de beelden die je voorafgaand aan een vakantie op Kreta voor ogen hebt. Maar in feite kun je natuurlijk overal slecht weer treffen, zeker nu de motor van de klimaatverandering steeds sneller lijkt te draaien. Het heeft je in ieder geval wel weer een mooie fotoserie opgeleverd, die een verrijking is voor fotoalbum en – archief.
    Fijne zondag verder.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.