Een platbuik bovenin de vijgenboom

We genieten enorm van onze tuin en vijver. Aan de rand van onze vijver staat een 3 meter hoge vijgenboom.

De vijgenboom heeft dit jaar vorstschade opgelopen door de pittige late nachtvorsten. Gelukkig had dit geen nadelige gevolgen voor de groei van de vijgen.

Op Hemelvaartsdag zat bovenin de vijgenboom een libel. Met de Nikon zoomde ik in op de libel.

Het was een platbuik, een vrouwtje. Heeft één van jullie een idee  waarom de uiteinden van de vleugels donker zijn? Ik heb op internet gezocht, maar kon het niet vinden.

4 thoughts on “Een platbuik bovenin de vijgenboom

 1. Prachtig mooi! En hoe? Ik heb geen idee, maar ik spotte Picasso (mijn kat) hier in de hal van de week in de avond… ik ga kijken, hij bleef er toch wel lang, zat er een libelle binnen tegen een ruitje aan achter mijn haakwerk gekropen te brommen :O Ik heb hem buiten gebracht en toen was het meteen weg.

  Vloog lekker op… Wat de vleugels betreft, misschien net als bij sommige vlinders? Als je het van heel hoog ziet, vanuit vogelperspectief, dat het een schutkleur is zeg maar? Dat het lijkt op iets anders dan op een lekker hapje? Meestal is dat wel zo…. wie het echt weet…ik niet 😉

  X

  Liked by 1 person

 2. nee, heb geen idee,
  maar dat het een kanjer is, een knappe signorita, dat weet ik wel 🙂
  je tuin heeft wat schatten hé,
  dat heb je als je een vijver hebt, en de natuur z’n gang mag gaan, op safari in eigen tuin, dat vind ik tof, ik ben net terug van safari 🙂

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.