Op de cover

Begin mei werd ik benaderd door Gabriëlle van LBL met de vraag of ze mijn foto van de hommel op de stokroos mochten gebruiken voor het zomernummer van Staatsbosbeheer. Ze had de foto op internet gevonden.

Het was een foto die ik gepubliceerd had op mijn oude weblog in de tijd dat ik de foto’s bij Photobucket onderbracht. Klik hier voor dat logje over de stokroos en de hommel. Jarenlang kon je bij Photobucket je foto’s gratis onderbrengen om ze vervolgens via een link te hosten op sites van derden. In eerdere jaren zijn er wereldwijd miljoenen foto’s bij Photobucket ondergebracht.  In juni 2017 introduceerde Photobucket stilletjes een jaarlijkse vergoeding van $ 399 om afbeeldingen in te sluiten. De foto’s gingen ‘op zwart’ totdat men ging betalen. Photobucket kreeg met die actie de hele wereld over zich heen. Men was niet bereid om zoveel geld te gaan betalen. Door alle opspraak plaatste Photobucket de foto’s terug, maar dan wel met een watermerk dwars over de foto’s. Zie ook deze site. Ik ben nooit tot betaling overgegaan.

Maar nu weer terug naar het verzoek van Gabriëlle. Ondanks dat er een groot watermerk op de foto staat wist ze de foto wel te vinden en te waarderen. Op haar verzoek mailde ik haar de originele foto.

De foto is gebruikt voor een artikel over de wilde bij. Het artikel gaat het over het belang van de wilde bij als bestuiver. Op de rode lijst van de Nederlandse bijen staat 55 procent van het totaal aantal wilde bijensoorten en dat is enorm veel. Het artikel is te lezen in de digitale versie. Klik hier voor het digitale magazine.

Ik vind het wel een interessant blad. De foto komt op het blad niet mooi naar voren. De kleuren zijn vaal. Jammer.

 

12 thoughts on “Op de cover

 1. dat blad heb ik liggen en had deze prachtige macro foto ook al gezien, maar nog niet de link naar jou gelegd
  leuk waardering is dit van je mooie foto werk, gefeliciteerd met deze eer Jetske

  Liked by 1 person

 2. Fantastisch ja Jetske dat jouw foto werd uitgekozen door ze, jammer van de kleuren inderdaad..
  maar het is toch een eer vind ik wel,:-)

  Misschien kan hun beleid wel wat supertips van jou gebruiken als natuurliefhebber 🙂

  Liked by 2 people

 3. Oh wauw, inderdaad jammer dat het wat vaal is geworden, maar ik snap het ergens wel, stel dat het zo fel was geweest, dan komt de tekst niet uit 😉 Vandaar denk ik, zolang er maar een vermelding bij staat van jouzelf, dat is een hele grote eer gewoon!

  Van photobucket, ooit weleens gebruikt, maar nooit voor op blog, ooit had ik mijn eigen server met een ex….. maar nu, host ik gewoon gratis bij wordpress, nog altijd zover, is er ruimte, maar ik verklein mijn foto’s wel zelf, dat wel….

  X

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.