Ochtenstond in het Waterloopbos

Een tijdje geleden was ik op een zaterdagmiddag in het Waterloopbos. Ik vond het toen heel erg druk. Ondanks de drukte heb ik toen met een mondkapje op toch een wandeling gemaakt. Die fotoserie is hier te zien. Om de drukte te vermijden ging ik een week later in alle vroegte naar het Waterloopbos. Er was voor die dag wat ochtendmist voorspeld en dat hoopte ik dan meteen mee te pakken.

En zo stond ik rond zonsopkomst bij een waterloop uit vervlogen tijden…

Vanaf de parkeerplaats wandelde ik eerst naar de Deltagoot. Ondanks het vroege tijdstip waren daar toch al mensen aanwezig. Toen ik inzoomde zag ik dat het fotografen waren. Nadat we naar elkaar hadden gezwaaid vervolgde ik mijn weg.

Ik vond het nog lastig om in het bos de sfeer van het vroege tijdstip vast te leggen. Ook de ochtendnevel zie je in het bos minder terug dan op de vlakte.

Na een ronde door het Waterloopbos kwam ik weer aan bij de parkeerplaats. Net toen ik besloot om in de auto te stappen en naar huis te rijden verscheen tussen de bomen de zon.

Toen ik zag hoe de zon aan de bomen een gouden gloed gaf besloot ik om nog een ronde te maken door het bos.

Ten slotte heb ik nog een tijdje gespeeld bij een waterval. In de waterloop lag een grote vierkante steen. Die steen gebruikte ik als statief. Op die manier kon ik een lange sluitertijd gebruiken…

Ik hoop nog een keer een fotoserie in het Waterloopbos te maken nadat er een beetje sneeuw is gevallen. Dat lijkt me zo mooi.

11 thoughts on “Ochtenstond in het Waterloopbos

 1. Ondanks dat je de mist niet kon vastleggen, toch weer een mooie reeks. De foto in de banner bovenaan springt er wel uit. Je lange sluitertijden bij de waterval leverden ook leuke resultaten op hoor. Weer toffe fotomomenten die ze je niet meer kunnen afnemen. Fijn weekend nog.

  Liked by 1 person

 2. een heel mooie vroeg ochtend serie van het waterloop bos,
  prachtig die foto met die fotografen in de diepte en met de spiegeling,
  foto’s met die waterval en langere sluiter tijd vind ook erg mooi om te zien.

  RE: Was het watertje te klein
  Nee mijn lens kon niet verder uit zoomen dan 23mm en kreeg het er net niet op, had iets van 16mm nodig gehad

  Liked by 1 person

 3. Toch weer een mooie serie van het Waterloop bos. En wat meer is, ik zie nog weer nieuwe delen van het bos ook. Die lange, smalle waterloop op je eerste heb ik voor zover ik weet b.v. niet eerder gezien. Leuk dat je ook nog weer even gespeeld hebt bijeen watervalletje.
  Ook het goudgele bladerdek heb je weer mooi in beeld gevangen, vooral de omhoog gerichte foto vind ik heel fraai.
  Maak er een mooi weekend van verder.

  Liked by 1 person

 4. Een zeer geslaagde serie, mooi gespeeld met symmetrie en sluitertijd. Die 2e ronde met het zonnetje erbij levert je sfeervolle plaatjes op. Voor mij spring de 3e foto van de voorlaatste rij eruit. Mooi licht en spiegeling van de bomen in het water. De lange sluitertijd foto’s zijn ook goed gelukt en geven een mooie sfeer.
  Fijn weekend.

  Liked by 1 person

 5. Wat raar dat betongedeelte, doet me bijna denken aan de muur van Berlijn of een grote muur op kerkhoven. Maar de natuurlijke waterloopjes zijn prachtig. De mist verschuilt zich in het bos. Ja met sneeuw, ben wel heel nieuwsgierig!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.