Regen doet groeien en bloeien

In deze periode hebben we te maken met regen, veel regen. Daarnaast is het ook nog eens veel te koud voor de tijd van het jaar. Dat vind ik jammer. Het voorjaar is mijn lievelingsjaargetijde. Ik heb behoefte aan het voorjaarszonnetje en aan hogere temperaturen. Ik wil lekker buiten zijn…

Nu niet meer zeuren, want we hebben nu eenmaal regen nodig. Door de regen gaat immers alles groeien en bloeien. Na een periode van droogte regende het donderdag de hele dag. Rond half acht ‘s avonds was het eindelijk droog. Het viel ons op dat er door de regen heel veel knoppen zijn uitgebot en dat er veel bloesem aan de fruitbomen was verschenen. Met de Canon 80D en macro-objectief maakte ik een rondgang door de tuin.

Het was nog bewolkt en dat had gevolgen voor de hoeveelheid licht tijdens het fotograferen. Bij een paar opnames heb ik geflitst. Bij het maken van andere foto’s heb ik de ISO flink moeten opschroeven. Ik ben blij met mijn nieuwe Canon 80D waarbij ook met gebruik van hoge ISO-waarden de ruis nog acceptabel is.

12 thoughts on “Regen doet groeien en bloeien

 1. Volgens mij had je toch de Canon 5D MKII ? of III ? Je zou mogen verwachten dat die beter presteert bij hoge iso’s dan de 80D. Voor macro heb je dan wel weer meer profijt van een cropcamera omdat bij fullframe macro opeens geen macro meer lijkt te zijn. Zo tegen de uitgebeten lucht komt het nieuwe leven mooi uit de verf Jetske

  Liked by 1 person

  • De 5D moet theoretisch nog beter presteren dan de 80D bij hoge ISO.
   Voor macro gebruikte ik eerst de 50D en nu de 80D. Beide cropcamera’s. De 50D vond ik bij hoge ISO heel veel ruis hebben. De 80D verrast me daarin in positieve zin.

   Liked by 1 person

 2. Ik ben ook zooooo klaar met dit weer … pffff … Nog een geluk dat de merels zich hier vorige week met het mooie weer veel lieten zien. Want verder valt er weinig te beleven. De regen heeft de tuin hier ook goed gedaan, maar het is zo jammer dat we er buiten zo weinig van kunnen genieten.
  Jij hebt er met deze serie duidelijk weer het best van geprobeerd te maken, en dat is je weer goed gelukt. Zowel de bloemknoppen, de regendruppels als het frisse groen doen het goed tegen die zachte achtergrond.
  Fijne dag verder.

  Liked by 1 person

 3. De regen zorgt inderdaad voor een opleving van fris groen in de natuur, om je heen kijkend lijkt alles opeens wel tot bloei te komen. Je hebt een mooie serie kunnen maken van de uitlopende knoppen aan de fruitbomen, leuk met de details van de druppels erbij. Je ziet de natuur ondanks de lage temperaturen toch langzaam aan uit de winterslaap komen.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.