Vogelkijkhut De Auken

Onlangs ben ik naar de vogelkijkhut naar De Auken geweest. Nadat ik de auto geparkeerd had en aan de wandeling begon stond ik even stil bij deze plas. Aan de horizon is de toren van de Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk te zien.

De wandeling naar de uitkijktoren is al een feest op zich. Ik genoot van de mooie omgeving en van de vogelgeluiden. Vanuit de uitkijktoren……

Onderweg en vanuit de toren fotografeerde ik een fitis, een rietzanger, een pimpelmeesje, een bruine kiekendief, grauwe ganzen en zwanen.

De volgende keer zoom ik in op de grote vogels aan de overkant van het water, waarvoor ik eigenlijk was gekomen.

14 thoughts on “Vogelkijkhut De Auken

 1. Mooie plek, ik herinner me dat we daar eens samen zijn geweest. Volgens mijn geheugen was dat op een mooie nazomerdag, ik zal straks eens kijken of dat overeenkomt met mijn archief. Je had er mooi licht bij vanuit dat ronde uitkijkpunt, en dat heeft je weer mooie vogelfoto’s opgeleverd.
  Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  Liked by 1 person

 2. Wat een leuke plek, dat is echt genieten als je al zoveel soorten tegenkomt voordat je bij de hut bent. Mooie hut trouwens en met de ronde vorm kun je echt naar alle kanten fotograferen, ook dat is fijn. Benieuwd wat je nog meer gezien hebt.

  Liked by 1 person

 3. och wat mooi weer jetske, dei rietzanger wat een mooi vogeltje toch hé, ik zi e het verschil tussen een karekiet f rietzanger nooit 🙂 suffig hé 🙂
  heerlijke serie alsof ik naast je zat 🙂

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.