Lentegroen

Het voordeel van de late start van de lente en de overvloedige neerslag is dat het nu nog zo mooi lentegroen is in het bos. Toen ik op doorreis door Havelterberg reed zag ik dit vanuit de auto.

Omdat ik mijn camera bij me had besloot ik om een wandelinkje te maken. Met de auto rijd ik wekelijks door dit bos, maar op die dag was het de eerste keer dat ik hier een wandeling maakte.

Ik was precies op tijd bij de auto voordat de volgende bui losbarstte. Ik had het wel te doen met deze vrijwilligers, de zwerfvuilrapers, zij gingen gewoon door met het opruimen van andermans rotzooi.

11 thoughts on “Lentegroen

  1. De natuur vaart duidelijk wel bij de vele regen en de lagere temperaturen dit voorjaar. We kunnen veel langer dan in de afgelopen jaren genieten van het frisse groen en van alles bloemen en bloesems. Een beetje warmer en ietsepietsie droger mag intussen wel wat mij betreft.

    Liked by 1 person

  2. Het is prachtig in de natuur, al het fluitenkruid, de boterbloemen, zuring…..maar laat het wat warmer en droger worden. Gelukkig hebben we er iets over te vertellen… Prachtige foto’s heb je gemaakt, dat uitgelichte blaadje voor de bomen vind ik ook prachtig.

    Liked by 1 person

  3. Het mooie frisse groen doet de regen enigszins vergeten als ik deze reeks bewonder. De rode accenten in het bospaadje spreken mij ook wel aan, mooi zo tussen het frisse groen. En wat jammer eigenlijk dat er mensen op pad moeten om andermans vuil op te ruimen, zij verdienen wel een pluim!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.