Heideblauwtje

Op deze tropische dag, waarbij de thermometer in mijn auto 32 graden aangaf neem ik jullie mee naar het heideblauwtje. Het heideblauwtje staat op de rode lijst als kwetsbaar. Dit vlindertje legde ik vast in Dwingelderveld in Drenthe.

De foto’s zijn gemaakt met de bridgecamera in de macro-stand. Toch vind ik de scherpte/diepte minder mooi dan de foto’s die gemaakt zijn met een macro-objectief.



7 thoughts on “Heideblauwtje

 1. De foto’s zijn gemaakt met de bridgecamera in de macro-stand. Toch vind ik de scherpte/diepte minder mooi dan de foto’s die gemaakt zijn met een macro-objectief

  het zijn jou eigen woorden maar ben het zeker met je eens. De foto’s zijn scherp genoeg maar het kijkt wat minder prettig door de onrust in de omgeving en achtergrond. Als je toch ligt wil reizen en toch macro wil maken kan dat vaak al met een eenvoudig macro – voorzetlensje, mits zo’n lensje geschikt is voor jou camera. Ik heb er verbluffende resultaten mee gezien

  Liked by 1 person

 2. het voordeel en gelijk het nadeel van zo’n camera Jetske, je kunt er alles meer van macro toto tele,
  maar je levert toch een heel klein beetje kwaliteit in , geen mooie scherpte diepte en iets minder van scherpte
  maar ik vind persoonlijk deze serie een hele geslaagde vlinder serie en foto’s

  RE: Gatsie, heb ik een heel verhaal geschreven, krijg ik een error na het plaatsen.
  Wat vervelend Jetske, de wonder wereld van WordPress en computers 😦

  Liked by 1 person

 3. Zelf zou ik ze denkelijk niet veel mooier hebben kunnen maken. Vlinders zijn mij de laatste jaren nogal eens te snel af. Heideblauwtjes heb ik helaas moeten missen dit jaar, maar we hebben wel een keer of wat een boomblauwtje in de tuin gehad afgelopen zomer. En ach, een kinderhand is gauw gevuld … 😉

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.