Hoogwater en een vreemde eend bij Hasselt

Na onze fotosessie  aan de oostkant was onze volgende stop aan de andere kant van het Zwarte Water, ten noorden van Hasselt.  We parkeerden de auto onderaan de dijk. Zie Google Maps.

Ondanks de harde wind vloog er een grote groep meeuwen boven het Zwarte Water.

Ten noorden van ons stond een grote groep eenden op de oevers van het Zwarte Water. Het waren over het algemeen wilde eenden.

Er stonden echter ook een aantal zwarte met witte eenden tussen. Ik heb op internet gezocht maar kon niet vinden om wat voor eend het gaat. Kunnen jullie mij helpen aan een tenaamstelling?

De weilanden langs het Zwarte Water staan volledig onder water. Op dit plaatje van Google Maps zijn de weilanden te zien als ze niet zijn ondergelopen. Opnieuw kwam er een dreigende lucht aan…

… waar ook neerslag uitviel.

De bewoners van de huizen op de dijk hebben nu wel een mooi uitzicht over het water. Tenminste als je van water houdt. In het noorden is het nog zonnig, terwijl ten zuiden de bui langs trekt.

We stapten weer in de auto en vervolgden onze weg over de dijk.

Wordt vervolgd. 

4 thoughts on “Hoogwater en een vreemde eend bij Hasselt

  1. Andermaal een mooie serie. Vooral de buienluchten vind ik erg mooi.
    In de beginjaren dat ik blogde maakte ik dergelijke series ook vaak. Ik zocht dan vaak de meest buiige dagen uit voor een lange rit.
    De overstroomde oevers zijn intussen al niet meer echt bijzonder. Ook hier bij de Noarderkrite – waar de Herkules-molen staat – staat het water vergelijkbaar hoog, zag ik vanmiddag. De lucht was hier gelukkig een stuk vriendelijker en helderder vanmiddag. Want zoals je weet, moet je daar toch een knap stukje lopen voordat je weer bij de auto bent. 😉

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.