Op kraambezoek bij de lammetjes

Nederland is in de ban van Covid-19. Dagelijks worden er nieuwe maatregelen genomen om grootschalige verspreiding tegen te gaan. Of dat gaat lukken is afwachten. Op mijn werk, in de zorg heb ik er volop mee te maken. We moeten in ons ziekenhuis alle zeilen bijzetten om het logistiek voor elkaar te krijgen en te houden. De reis naar het werk is al vreemd, op de weg is het enorm rustig. Omdat bijna alle polikliniek-bezoeken zijn geannuleerd is er volop ruimte op de parkeerplaats. Bij de ingang zitten ‘poortwachters’ die iedere bezoeker bevragen en zonodig temperaturen. Ook de gangen van het ziekenhuis zijn leeg. Ik moet extra dagen werken en de werkdagen zijn regelmatig langer dan de gebruikelijke 8 uren.  Dat het werken in de zorg gewaardeerd wordt dat is hartverwarmend. Toen ik gisteravond een app kreeg van onze zoon met een filmpje met klappende studenten op zijn campus kreeg ik kippenvel en tranen in mijn ogen. Een ander mooi voorbeeld daarvan is dit filmpje. Verder luiden vanavond zoveel mogelijk kerken in Nederland hun klokken. Dit als teken van troost en hoop in tijden van crisis.

Naast de perikelen rond de uitbraak van Covid-19 gaat het leven ook gewoon door… Zo werden er vorige week bij mijn nichtje en haar gezin vier lammetjes geboren. Ik ben vorige week maar even op kraambezoek geweest in de schapenstal.

Deze twee broertjes werden bijgevoerd, omdat de moeder een uierontsteking had.

Omdat de heer des huizes op dat moment druk was in het riet was voor mijn nichtje de schone taak weggelegd om de lammetjes de fles te geven.

Twee lammetjes die de de avond daarvoor waren geboren moesten in de gaten worden gehouden of ze wel goed dronken bij hun moeder. Zonodig werden ze een handje geholpen.

Tijdens het voeden van de lammetjes keek de jongste telg van het gezin vanuit de buggy toe.

Wat een schatje.

Na het voeden en de fotosessie bij de lammetjes maakte ik nog een kleine wandeling. Ze is de jongste van mijn drie oogappeltjes. Ze is een heel lief en gemakkelijk meisje. Ze vond die ‘zwaaiende’ narcissen veel leuker dan mijn camera.

10 thoughts on “Op kraambezoek bij de lammetjes

 1. het belang van de “zorg” kan niet genoeg benadrukt worden Jetske…

  en daar mag gerust een applaus bij…

  al heel wat lammetjes te zien en dat is altijd hoopgevend

  de laatste foto is steelt hier wel de show

  groeten

  Like

 2. Zeer zeker applaus voor alle zorgden in deze moeilijke tijd en hopelijk vergeten de politici dat niet te snel achteraf! Knap dat je toch nog even tijd vindt voor ontspanning. Wat mooi hé die lammetjes. Vind dat altijd zo knap. Jullie kunnen nog op bezoek. Ja wij mogen niet meer. Al meer dan een week mijn kinderen en kleinkinderen niet meer gezien in levende lijve. Het doet pijn maar ja… Verzorg ook jezelf!

  Liked by 1 person

 3. Aan de ene kant klappen voor jullie inzet en aan de andere kant met honderden op het strand gaan lopen,
  ik vraag me af snappen de mensen dan echt wat er speelt,
  leuk dat je toch weer een mooi blog hebt weten te maken in je nu wel erg lange en drukke werkdagen.
  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd, hopelijk wordt het hier niet zo erg als in Italië.

  Groet, Bram

  Liked by 1 person

 4. Pingback: Kikkerdril | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.