Zwarte stern

Wederom ging ik op een vroege ochtend op stap. Onderweg maakte ik een stop bij een kleine kudde koeien.

In het dorp Scheerwolde is een nieuwe wijk aangelegd. In deze wijk is een nieuwe plas gegraven. Het is daar mooi wonen aan het water.

Ik heb anderhalf uur staan spotten bij de plek waar ik de vorige keren de blauwborst fotografeerde. Deze keer liet het vogeltje zich niet zien. Toen ik weer naar huis reed zag ik langs de Rietweg een groep vogels aan het vissen. Aanvankelijk dacht ik dat het visdiefjes waren. Als snel had ik door dat het zwarte sterns waren. Ik had ze daar nog nooit gezien.

De dagen erna ben ik een aantal keren terug geweest in de hoop ze weer te zien. Het was dus echt een geluk dat ik daar op het juiste moment was. Een paar dagen later sprak ik de boswachter en die had ze zelf daar nog nooit gespot.

10 thoughts on “Zwarte stern

 1. Het geluk zit je echt wel mee de laatste tijd, maar ik gun het je van harte hoor. Sterns zag ik hier ook al wel maar de zwarte dus nog nooit. Meer nog… nu weet ik tenminste door jou dat er ook een zwarte stern bestaat πŸ™‚

  Liked by 1 person

 2. Ha, mooi dat je de zwarte sterns daar intussen ook hebt gevonden. En het is meteen ook weer een mooie fotoserie geworden. Ik heb gisteren bij de ‘Blaustirns’ uitgekeken naar zwarte sterns, maar ik heb ze daar nog niet gezien dit jaar. Meer dan een visdiefje en een slapende eend was er niet te zien. Ook bij de hut in de Jan Durkspolder was het niet veel beter.

  Liked by 1 person

 3. Die koeien staan daar zo vredig bij elkaar, heerlijk!
  Zo’n mooie woonplek, bij dat water, zou me ook wel aanstaan. Die zwarte sterns zijn ook weer zo’n mooi geluksmoment, echt zo fijn.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.