Blauwborst, drie maal is scheepsrecht

Het was op een middag dat ik weer in de buurt was van het plekje waar ik de blauwborst een aantal malen had gezien. Ik besloot toch even te gaan kijken ook al was het tijdstip volgens de deskundigen niet het geschikte moment van de dag. Ik stond daar voor mij gevoel dan ook tegen beter weten in. Op een gegeven moment keek ik uit het autoraam naar achteren en daar zag ik tot mijn verrassing het mannetje in de boom zitten.

Even later vloog hij naar de begroeiing op de grond. Ik startte de auto en reed in de brede berm heel voorzichtig naar achteren zodat ik op dezelfde hoogte zou komen als de blauwborst. Het mannetje bleef rustig zitten.

Daarna vloog hij weg. Ik bleef geduldig wachten totdat hij weer zou komen. En ja hoor, daar kwam hij weer aan en zocht een plekje tussen het riet laag bij de grond. Daar gaf hij zichzelf een poetsbeurt.

Ten slotte koos het mannetje een plekje op een rietstengel, niet ver vanaf mijn autoraam. We keken elkaar dan ook regelmatig aan. Dit was een mooi plekje, zo kon ik de blauwborst eindelijk los van de achtergrond fotograferen.

Ik was blij met deze fotoserie, maar vooral ook blij met dit tijdstip. Op dit tijdstip van de dag zou ik namelijk met Jan naar dit plekje kunnen gaan. De kans zou dan redelijk groot zijn dat Jan dan eindelijk de blauwborst zou kunnen zien en fotograferen. Dat staat namelijk op zijn wensenlijstje.

15 thoughts on “Blauwborst, drie maal is scheepsrecht

  1. Je verkenningswerk is gelukkig niet voor niets geweest.
    De dag was al goed na ons bezoek aan het gemaal en molen, maar het verschijnen van de blauwborst precies op het zelfde plekje waar wij zaten te wachten, was toch wel de kers op de taart. Wat een mooie vogel weer om af te kunnen vinken. Tegen jouw foto’s kan ik met mijn camera nooit op in dit soort situaties, maar ik ben ook hartstikke blij met mijn foto’s. Nogmaals dankjewel. โ™ฅ

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.