Grote dansvlieg op kale jonker

We blijven nog even in De Weerribben.

In een sloot zwom een wilde eend.

Een rietzanger had zijn zangpost in dit bosje. Als ik niet in de buurt was zat hij bovenin, maar zodra ik dichterbij kwam en mijn camera richtte zocht deze uitbundige zanger een plekje tussen de takken.

Toen ik de bocht omging stond ik onverwachts oog in oog met een foeragerende ooievaar. We schrokken van elkaar. Ik bleef staan en de ooievaar vloog ervandoor.

Hoog in een boom zong een vogeltje zijn hoogste lied. Op de computer zag ik dat het een grasmus was.

Op een distel, de kale jonker zat een insect. Volgens ObsIdentify is het een grote dansvlieg.

10 thoughts on “Grote dansvlieg op kale jonker

  1. Ja, ik weet het, ook in de Weerribben is het mooi.
    Knap dat je die rietzanger toch nog in beeld kon vangen in die wirwar van takken. Ik hoorde er vorige week eentje luidkeels zingen bij de Leijen, maar ik heb hem niet kunnen vinden. De confrontatie met de ooievaar leverde je een prachtige foto op.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.