Jonge mussen worden groot

Op mijn weblog had ik al eerder aandacht besteed aan het mussenhotel in onze achtertuin. Alleen de kamer aan de rechterkant was bezet. Dat komt wellicht omdat die opening in de luwte zit.

De ouders hadden het razend druk met het voeren van de jongen. Ze trokken zich niets meer aan van mensen op het terras. Ze moesten door. De jongen werden al zo groot dat ze in de opening zaten te wachten…

Met de camera met teleobjectief stond ik verdekt opgesteld achter een struik. Ik wilde ze namelijk niet onnodig lastig vallen. Ik was overigens net op tijd met het maken van de serie, een dag later zijn ze uitgevlogen.

10 thoughts on “Jonge mussen worden groot

  1. Dat de ouders meer onverschrokken raken naarmate ze hun meer moeten inzetten voor het voeden van hun kroost, merk ik ook hier bij de mezen. Het is ondertussen wel duidelijk dat er jongen zijn, maar het nest moet dermate diep in het profiel zitten dat ik er geen kijk op krijg…. er gaan dus jammer genoeg geen beelden meer volgen van het nest of de jongen zelf, vrees ik. Dit in tegenstelling tot jpuw blog hier 🙂 Fijn weekend nog Jetske.

    Liked by 1 person

  2. Leuke serie! Mooi dat je net op tijd was, zodat wij ook nog even mee kunnen genieten.
    Wij hebben er in de tuin ook jonge mussen, ik heb geen idee waar ze vandaan komen.
    Waar de jonge koolmezen zitten weet ik wel, want pa en ma vliegen af en aan naar het nestkastje, waar vaak een luid gepiep opklinkt.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.