Nogmaals de blauwborst

Toen ik eenmaal de blauwborst had gezien en gefotografeerd wilde ik nog een keer op herhaling. Ten eerste omdat het heerlijk is om zo vroeg op stap te gaan, ten tweede omdat het mooi is om de blauwborst opnieuw te zien en de laatste reden was om betere foto’s te maken. De wekker liep dus weer om 6 uur afโ€ฆ

De zonsopkomst was veelbelovend, maar een kwartiertje later trok de lucht dicht. Ik trof het dan wel weer dat er een regenboog zichtbaar was.

Ik stond net goed en wel klaar op de plek van de blauwborst toen de regen met bakken uit de lucht kwam. Volgens buienalarm zou het na drie kwartier droog worden, daarom ben ik daar blijven wachten.

En inderdaad, na drie kwartier klaarde de lucht op. En nog een tijdje later liet de blauwborst zich zien.

Met deze fotoserie van de blauwborst was ik al contenter dan met de vorige.

11 thoughts on “Nogmaals de blauwborst

  1. Om te beginnen prachtige foto’s van de buienlucht. Wat een geluk dat de buienradar ditmaal wel gelijk had. De bui die we onlangs samen troffen bleef maar groeien en groeien en bewoog daarbij nauwelijks.
    Maar je vroege opstaan en volhardendheid heeft weer geloond. Vooral de tweede foto van de blauwborst is een plaatje. Ik begrijp nu ook wat je bedoelde. ๐Ÿ™‚
    Fijne zondag.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.