Vogels tussen de bloesem

In onze tuin staan 16 hoogstam fruitbomen. Op dit moment staan de perenbomen en kersenbomen volop in bloei. De appelbomen komen er iets achteraan.

Het leek me leuk om een fotoserie te maken van de vogels tussen de bloesem. Enkele foto’s heb ik vanuit de woonkamer genomen, andere foto’s vanuit de tuin. Het viel nog niet mee om de vogels vast te leggen, als ik eraan kwam met de camera gingen ze er in de regel snel vandoor. Het was een mooi tijdverdrijf voor de zondagmiddag.

Rond de bloesem van de fruitbomen zitten vele insecten. De insecten zijn blij met zoveel bloesem in de tuin en wij zijn op onze beurt weer blij met deze bestuivers. De vogels zijn vervolgens weer blij met de insecten, je ziet ze dan ook nauwgezet de bloesem bij langs gaan op zoek naar een smakelijk hapje. Op onderstaande foto lijkt het erop dat deze insect de dans is ontsprongen.

Deze koolmees zat tussen de bloesem van de appelboom.

Er nestelen meerdere koolmezen in de nestkastjes in onze tuin.

Gisteravond, tijdens zonsondergang kwam zowaar de groene specht een bezoek brengen aan onze perenboom. De groene specht heeft zijn nest in een populier op een perceel grenzend aan onze tuin. We horen de specht veelvuldig, maar vastleggen is een tweede. Ze zijn nogal snel en schichtig. Gisteravond zat de specht verscholen achter de takken. De warme kleuren van de zonsondergang werkten mooi mee. Vanuit de woonkamer heb ik er enkele foto’s van gemaakt. Doordat de specht zat verscholen achter de takken zijn ze helaas niet goed gelukt. Onderstaande foto is nog redelijk. Het gaat dus om het idee.

8 thoughts on “Vogels tussen de bloesem

 1. Ik heb even mee genoten van je tuin, geweldig al die bloesems. Leuk project vogels vastleggen in de bomen. De groene specht….nou ik word een beetje groen van jaloezie, nee hoor ik gun het je van harte 🙂

  Liked by 1 person

 2. Wauw wat heb je een mooie tuin! De bloesems zijn overweldigend mooi en de geur denk ik er wel even bij. De vogels zijn dat zijn slimmerds hé, het minste wat ze zien bewegen of horen, zijn ze ribbedebie! Maar je toont ons een heel mooie impressie! Och die groene specht, zo heerlijk. Ik word al blij van elk vogeltje. Dank je om te delen.

  Liked by 1 person

 3. Het ziet er weer uit als een paradijsje, Jetske, eigenlijk schreeuwt het om een privé-excursie. 😉
  Met ons kool;meesje heb ik me hier ook wel vermaakt de laatste tijd, maar jouw vogels zitten toch wel in een wat kleurrijker decor.
  De groene specht ken ik tot dusver alleen van foto’s, zelf heb ik hem nog nooit gezien.

  Liked by 1 person

 4. Ze zijn wat mij betreft gewoon super geslaagd! Heel erg mooi, en hoe rijk zijn jullie daar met al die fruitbomen in de tuin, prachtig! Zo zag ik net een merel en dacht, zal ik mijn camera pakken, maar nee, de gedachte deed hem of haar al gaan, hahaha

  X

  Liked by 1 person

 5. wat een schitterende tuin hebben jullie, en dan al die vogels genieten
  leuk die groene specht en onder deze omstandigheden vind ik het toch een mooie foto geworden
  valt niet mee om een goede focus te krijgen op een vogel tussen takken.

  Liked by 1 person

 6. Pingback: Tjiftjaf | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.