Fochteloërveen

Op 11 juli reed ik met de auto met de fiets achterop naar natuurgebied het Fochteloërveen. Nadat de laatste bui was weggetrokken stapte ik op de fiets.

Een aantal vogelaars ‘wezen’ mij de weg naar de grauwe klauwier. Het paartje was druk met het voeren van hun jongen.

Bij dit ven hoorde ik een vogel roepen. Na speuren ontdekte ik het vogeltje, het was een rietgors.

Tijdens mijn fietstocht hoorde ik de kenmerkende roep van een kraanvogel. Ik stapte van de fiets en tuurde naar boven. Twee kraanvogels cirkelden op grote hoogte boven mijn hoofd.

In dit gedeelte parkeerde ik mijn fiets en ging ik te voet verder.

Ik hoopte dat ik het veenhooibeestje zou zien vliegen. Helaas is dat niet gelukt. Desondanks heb ik wel genoten en andere mooie flora en fauna gefotografeerd. Een schorpioenvlieg, een zweefvlieg, stijve ogentroost en een oranje zandoogje.

Ondanks de dreigende wolkenluchten bleef het de rest van de fietstocht droog.

6 thoughts on “Fochteloërveen

 1. De Schorpioenvlieg…. wauw… nooit van gehoord en dankzij jou zie ik hem…

  Hele serie weer prachtig en super, dat men jou de weg wel wilde wijzen. Ook dat kom ik soms weleens tegen zo hier of daar in gesprekken, dat mensen heel moeilijk doen over vertellen waar iets zit… soms snap ik het ook wel, vaker ook niet… nou goed, dat dus 😉

  Ik spotte van de week familie ree per ongeluk midden op de dag!

  X

  Liked by 1 person

 2. Weer mooie beelden van een prachtig gebied. Bij jou dreigende luchten…. hier vanaf het middaguur stralende zon. Toch blijven je foto’s me bloeien, wat voor lucht er ook achter staat. Het moet zalig zijn om zo’n prachtige en grote gebieden kort bij huis te hebben.

  Liked by 1 person

 3. ohhh gaaf Jetske, helma en haar echtgenoot hebben hier ook de grauwe klauwier met jongen gezien, ik ben benieuwd naar hun foto’s,
  geweldig, wat heb jij veel gezien zeg, echt gaaf,
  kraanvogels….. zouden ze blijven hier, of vertrekken ze laat ??
  stijve ogenstroost heb ik een keer gezien in mijn leven…
  genoeg om onvergetelijk te zijn hé.
  een geniet blog Jetske,
  dank je wel

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.